Hungary 1164. Budapest, Gesztenye u. 12.

Tel: +36 1 400 1417     Mob: +36 30 449 7559     Email: imn@intercontact.hu

 

 

 

Intercontact Marketing Network Ltd  Intercontact

Cégünket még ezeken az oldalakon is elérheti:

 

Linkedin    Livejournal    Blogspot    EC21    Wordpress    Facebook    Pinterest    Twitter    Xing    Apsense    Crunchbase    Tumblr

 

                            Bark    Vkontakte           

 

Utolsó frissítés: 2020. Április 07.

 

Mottónk már 30 éve :
„Felhagyni a piackutatással, hogy pénzt spóroljon - olyan mint megállítani az órát, hogy időt spóroljon”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

日安 * Good afternoon * Buenos días * Bonjour * Bom dia * Guten tag * Добрый день* Buon giorno * こんにちは* İyi günler * Selamat siang * नमस्ते * Goeiedag * Καλημέρα * نهارك سعيد * Sabah el fol * Dzień dobry * Bonan tagon * Selamat sore * Jó Napot *

 

We're glad you're here!


 

First of all we would like to thank everyone for their cooperation and attention, connections from all over the world.
Business relationships, projects, business proposals, investing, trade. Everything all together on these spot.

 

Great things are achieved through continued persistence and dedication. Free information and advice please contact us with confidence. Business development together. Wish you best of luck!

 

 


 

 

 

 

  Területi Igazgatókat Keresünk !

Közép-Európa ( Magyarország, Ausztria, Románia, Szlovákia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Csehország) területéről keresünk vállalkozókat, vállalkozásokat az Intercontact Marketing Network Kft. információs rendszerének további kiszélesítésére és szervezői munkáira. Eredményes próbaidő után kizárólagos területi képviseleti jogot biztosítunk.

Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik kapcsolatban állnak az ipar, a mezőgazdaság, a kereskedelem és a szolgáltatás ágazataiban tevékenykedő vállalatokkal, cégekkel, szakmai szervezetekkel,  vállalkozásokkal.

Külföldi üzleti partnerközvetítés, nemzetközi üzleti ajánlatok, az Intercontact Kft 30 éve működik.

 

Fő célja  a lehető legtöbb több gazdasági, üzleti információt  és munkát, megrendeléseket eljuttatni, üzleteket létrehozni a magyar gazdaság szereplői számára, különös tekintettel az export-import üzlet, fémipar, faipar, élelmiszeripar, építőipar szabad gyártói kapacitás lekötés, befektetés, vegyesvállalat alapítás, projektfinanszírozás profiljában.

Még ma jelentkezzen !  Csatlakozzon hozzánk ! Várjuk megbízható, profi üzletemberek, cégek, vállalkozások  jelentkezését !

Legyen Ön is három évtizede sikeresen működő cég munkatársa!

Jelentkezés : Telefon: +36-30-449-7559    E-mail: imn@intercontact.hu

 

 

 


 

Innovation - Recycling - Green Technology - Renewable Energy - Water Management  Cleantech - Ecosystem - Environment

 

 

31004. Befektető megvételre keres olyan cégeket ahol az éves hozam 6-8 % valamint az eladó tovább üzemelteti a céget. Lehet termelő fém-fa-építő-élelmiszeripari üzem vagy idegenforgalom, irodaház, stb. profil egyaránt. További információ az IMN-től kérhető.

 


31001. Alvállalkozó közvetítés országosan.  Gyors - pontos - vállalt munkával határidőre kész - profi cégek.

Nagyobb projektek estében amikor a munka mennyisége igényelné, de a korlátozott létszám miatt a kivitelező cég nem tud több alkalmazottat foglalkoztatni, hatékony megoldást jelent az alvállalkozó közvetítési szolgáltatásunk igénybevétele.

Az alvállalkozói rendszer gyors megoldás a hirtelen kialakuló nagy létszámigényű helyzetekben, valamint költségoldali szempontból is előnyös.

Cégünk széleskörű és kipróbált meglévő kapcsolatrendszerrel rendelkezik főként a fém - fa - építőipar szektorban működő alvállalkozók között, valamint több más profilban pld. műanyag és élelmiszeripar is tudunk alvállalkozókat ajánlani.

További részletes információ az IMN-től kérhető.


 

30603. Több évtizedes projekt megvalósító múlttal folyamatosan keresünk projektötleteket, amelyek a Közép- és Kelet-Európa térségében lévő piacokon versenyképes termékeket képesek létrehozni és a projekt maga is versenyképes termékké válik. Különös tekintettel keresünk olyan projekteket, amelyek tudás alapú innovációt tartalmaznak.

 

A legfőbb területek, amelyeken belül várjuk a projekt ötleteket:
- idegenforgalom
- alternatív gyógyászat
- alternatív energia
- tudásalapú innováció
- sport, szabadidő és szórakoztatás
- ingatlan- és városfejlesztés.

További információ az Intercontact-tól kérhető.

 

   

 

 


 

A múlt fekete fehér, a jövő színes és nálunk már régóta jelen van ! Ne ácsorogj, indulj vagy lemaradsz !

 

 

„Merjünk nagyok lenni!" – merjünk ötleteinkkel a közvélemény elé állni, sohasem szabad feladni !!!

 

 

 

 

"Lovakat mindig is fogunk használni, ám az automobil csupán múló szeszély marad" (a Michigan Bank elnöke, 1893)

 

"Minden kétséget kizárhatóan mondhatom, hogy a Párizsi Világkiállítással együtt az elektromos világításnak is vége lesz és soha többé nem hallunk majd róla" (Erasmus Wilson, oxfordi professzor, 1899)

"A világpiacon összesen kb. 5db számítógép helyezhető el" (az IBM elnöke, Tom Watson, 1953)

" A televízió soha nem fog piaci részesedést szerezni magának, mert az emberek már az első hat hónap után unni fogják, hogy minden este egy doboz előtt ücsörögjenek." (Darryl F. Zanuck, a 20th Century Fox elnöke, 1946)

"Magyar  ismeretlen feltalálók komoly laboratóriumi  kutató háttér nélkül, és mi keressünk  befektetőt hozzá ? Ez senkit nem fog érdekelni." (egy hazai bankár ismerősünk megjegyzése egy  nemzetközi rendezvényen, 1990)

Lehet, hogy az ötleted most még mások számára őrültségnek tűnik.
Lehet, hogy nem bíznak benne és lebeszélnek az ügyről.
Lehet, hogy néha te is elgyengülsz, nem bízol már magadban.


De sohasem tudod meg, hova juthatsz el, ha meg sem próbálod !

 

 

 

 

A múlt fekete fehér, a jövő színes és nálunk már régóta jelen van ! Ne ácsorogj, indulj vagy lemaradsz !

„Merjünk nagyok lenni!" – merjünk ötleteinkkel a közvélemény elé állni, sohasem szabad feladni !!!

 

Mi segítünk a megvalósításban, bármikor nyitva áll cégünk ajtaja, lépj be.

Velünk együtt, közösen próbáld meg és sikerülni fog !!!

 

Egyik fontos tevékenységünk a magyarországi találmányok, szabadalmak lehetőség szerint hazai alkalmazása és hasznosítása. Az Intercontact Kft elmúlt 30 éves működése során  közel 20 évig, két évtizedig kiemelten közreműködött a televíziós műsorok (  pld. Felkínálom ) és számos további szakmai fórumokban, magazinokban történő bemutatások  által a feltalálók és szabadalmaik sikeres megvalósításában.

 

Amikor meghirdettük a pályázatot, hogy várjuk az ötleteket, akkor több mint 3.000 anyag érkezett. Napokon keresztül ruháskosárban, zsákokban hozták föl az elképesztőbbnél elképesztőbb szerkezeteket, találmányokat, újdonságokat. A szerkesztőségben száznyolcezer valahány száz ember járt a 19 és félév alatt, amíg a műsor tartott. Ez három mai Puskás-stadionnyi tömeg. Ezzel együtt kb. ötezer újdonságot mutattunk be. Ezek bizony világszinten is jelentős számadatok!

 

Bízunk a technikai haladásban, tudjuk hogy a jövőt a zöld energia és a megújuló energia források alkalmazása, valamint a környezetvédelem jelenti. Megújuló energiaforrás, mely olyan energiaforrás, amely természeti folyamatok során folyamatosan rendelkezésre áll, vagy újratermelődik (napenergia, szélenergia, vízenergia, biomassza, geotermikus energia, stb.)  Ezek olyan természeti erőforrások, melyek hasznosításával az emberiség a szükségleteit az adott gazdasági fejlettség szintjén kielégítheti, és használatuk ellenére természetes úton, újratermelődnek.

 

Még pár év és ember utazik  a Marsra!  A jövő színes és megérkezett!

 

 

 

 

    

 

 

 

 

Tisztelt Újítók, Feltalálók, Innovátorok !

 

Néhány alap információ és üzleti lehetőség a honlapunkon itt, és a Business Development - Innovations & Future Technology oldalon található. Bármilyen kérdés esetén állunk szíves rendelkezésre, forduljanak hozzánk bizalommal !

 

 


 

 

THE FUTURE HAS ARRIVED

 

 

Space Shuttle Discovery - 360VR Images


Interactive Virtual Tour -  by Jook Leung

 

 

Space Shuttle Discovery - 360VR Images

 

 


 

 

 

IMN Business Development / CN - EN - DE - FR - RU - IT - ES - HU /

First of all we would like to thank everyone for their cooperation and attention, connections from all over the world.

The future has arrived -- Le futur est arrivé -- El futuro ha llegado


// We are ready -- Nous sommes prêt -- Estamos listos //

 

Business Development - Innovations & Future Technology

 

 

 

 


 

30922. Microcontroller vezérelt haletető rendszer a világpiacra.

 

 

Microcontroller által működtetett haletető rendszer, intenzív haltenyésztő üzemek részére.

 

A magyar cég által fejlesztett  legmodernebb haletető rendszer, egyedi működésű  etetőgépek hálózatából  áll. Az etetőgépek rozsdamentes láncon függenek, kihajtható konzolokra erősítve a halnevelő medencék felett.

 

A függesztési ponthoz az elektronikus mérleg van rögzítve, majd a haltáp tartály következik, melynek alsó tölcséres végére az adagoló mechanika van szerelve. Az adagolást minden etetőhöz rendelt egyedi IP címmel ellátott mikrokontroller vezérli. Minden mikrokontrollernek saját 12 Voltos lokális akkumulátora van a véletlenszerű egyidejű etetések okozta hálózati túlterhelődések kivédése céljából.

 

Különös tekintettel arra a körülményre, hogy egy rendszerbe maximum 93 darab etetőt is lehet integrálni.

 

A teljes rendszer 24 Voltos központi akkumulátorról üzemel. A központi akkumulátort az erősáramú hálózatról csepp-töltő készülék látja el energiával.

 

A rendszerhez kapcsolt PC- nek a vezérlésre közvetlen ráhatása nincs. A PC ellenőrző; jegyzőkönyvező; szerkesztő funkciókat lát el. A jegyzőkönyvezés folytonosságát a PC szünetmentes tápegysége biztosítja.

 

A gyártó cég a rendszert világpiacra szánja, ezért a fejlesztés összes fázisában az alábbi követelményeket teljesítette:

 

- A megrendelő által könnyen, (gyártói segítség nélkül) installálható.

- A rendszer összes fődarabja; az összekötő kábelek is, azonosító számokkal  vannak ellátva.

- A kábelcsatlakozások egyediek, egymással össze nem cserélhetőek.

- A működtető szoftver CD  ; Pen Drive ; internet segítségével a PC re könnyen feltelepíthető.

- A mikrokontrollerekbe írt programok a felhasználó igényére és  segítségével távolból megváltoztatható a készülékhez fejlesztett EEPROM törlő/ író segítségével.

- A rendszer az internet segítségével távolból lap-topról is működtethető.

- A cég a leendő felhasználónak javasolja, hogy a sérülékenyebb fődarabokból tartson raktáron 1-1 darabot, így meghibásodás esetén  szerviz és szerszám igénybevétele nélkül saját maga elháríthatja az üzemzavart. Az üzemzavar elhárítása után a hibás fődarabot visszaküldi a gyártónak javításra.

- A javítás 24 órán belül megtörténhet és a gyártó gyors postával ( EMS ) visszaküldi a javított fődarabot.

- Elvileg három fődarabnál fordulhat elő gyártói közreműködést igénylő meghibásodás.Ezek az alábbiak: elektronikus mérleg; mikrokontroller elektronika; adagoló mechanika.

- Miután a PC és tartozékai nem vesznek részt a vezérlésben ezért ezekre csak a protokollok szerkesztésekor és az automatikus  jegyzőkönyvezéskor van szükség. Ezért a PC-vel kapcsolatos hibákat a helyi számítás technikussal célszerű megoldani.

- Mivel a haletető rendszert világpiacra szánják, nagyon fontosnak tartották az egyszerű nyelvi kezelhetőséget, különös tekintettel arra, hogy ne legyenek félreértések a szoftver működésével. Ezért a készülék nyelvi könyvtárából az utasítás és magyarázó szövegek bármilyen nyelven megjeleníthetők, viszont a vezérlő szoftvernek az utasítás készlete ablakos táblázat formába van kivitelezve.

- Az ablakok jelentése az illető nyelven van fixen beírva, viszont az ablakba csak számokat lehet írni, amely a nemzetközi mértékrendszerben egyértelmű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Haletető rendszer és alegységei.

 

A haletetőt gyártó cég intenzív recirkulációs halházi technológiával dolgozó farmok részére egyéb más műszereket és  berendezéseket is gyárt. Úgymint sűrített levegő ellátó rendszer vezérlést, üzemvitel biztonságát felügyelő alarm rendszert stb.

 

    

 

Az fenti képek a cég nyílt vízi áramlásmérőjének kalibrálást mutatják. Erre a fejlesztésre azért volt szükség, mert a halak étkezés után elbágyadtak és az áramló víz elsodorta őket, minek következtében összetorlódtak a medence felső kifolyó rácsánál, nem kaptak megfelelő mennyiségű oxigént majd elpusztultak.

Amennyiben a készülék érzékeli az áramlás csökkenését elindítja a központi riasztó rendszert.

 

    

 

A fenti dupla kép 8 darab haletető tesztelését mutatja a fejlesztés korai fázisában.

 

 

A szoftver a haletető rendszer működését biztosítja.

A program a kiépített (vezetékes vagy vezeték nélküli) hálózaton keresztül kapcsolatot teremt az egyes haletető egységek és a központi számítógép között. A program segítségével tudunk különféle etetési metódusokat megszerkeszteni és továbbítani az etetők vezérlőegységeibe (a kontrollerekbe).

A program egy naplófájlba időrendi sorrendben rögzíti az etetési metódusok végrehajtását, valamint rögzíti a működés során fellépő egyéb eseményeket is.

 

 

 

A haletető rendszer fejlesztésének  célja: Tápanyag és munkaerő takarékos üzemvitel biztosítása. Járulékos haszon a recirkulációs rendszer vízminőségének javulása.

 

 

 

 

 

Az etető fejet működés közben mutatja, kültéri; recirkulácós; biológiai szűrős; intenzív hal nevelő medencében.

A halak fajtája afrikai harcsa. 

 

 

 

Az etető fejet és a haltáp tartályt két etetés közti szünetben mutatja, halházi; recirkulácós; biológiai szűrős; intenzív hal nevelő medencében. A halak fajtája volgai tok.

 

 

 

 

 

Az etető fejet működés közben mutatja, halházi; recirkulácós; biológiai szűrős; intenzív hal nevelő medencében.

A halak fajtája volgai tok.

 

A haletető rendszer kifejlesztve, tesztelve, az első 40 készlet legyártva. Világpiaci bevezetésre vár.

 


 

30641. Nemzetközi kockázati tőkebefektető társaság megvalósításra váró projekteket keres. Befektetési stratégiája olyan kiemelkedő növekedési potenciállal bíró - innovatív IT és technológiai - a kezdő ötletnél előrehaladottabb, üzletileg ígéretes és jelentős piaci potenciállal bíró projektek növekedésében, továbbvitelében részt venni már bizonyított és elkötelezett menedzsmenttel és szakmai partnerekkel együtt, melyek egyedülállóak a piacon.

 

 


 

30713. Kaliforniában működő cég  kooperációs partnereket keres a kibocsátási technológiai szektorból  (PM, CO, NOx, HC, stb)  az amerikai piacra.
Érdeklődik azon vállalatok iránt amelyek a kibocsátás-csökkentési technológiák, megfigyelő- és mérő eszközök szakterületén dolgoznak. Termékek melyek főként keres: - Szűrő technológiák (DPF, DOC, SCR, koromnak vagy füstszűrő) - Szűrő ipari alkalmazás (széntüzelés, zöldhulladék, hulladékégetők, stb) - Hordozható és fix megfigyelő és mérő eszközök kibocsátásokra, lásd fent. - Alkatrészek és anyagok, amelyek kapcsolódnak a kibocsátási technológiai stratégiákhoz. - Más technológiák, amelyek csökkentik a károsanyag-kibocsátást az égési folyamatoknál az ipar, az autóipar, a tengeri és a vasúti valamint a helyhez kötött alkalmazásokban. (Víz / Diesel emulzió, LNG-injekció, stb).

 

 


 

30570. Import műszaki termékek K + F, QC és a termelés részére.
Japán cég keres műszaki termékek értékesítésére az ázsiai régióban  olyan kis és közepes méretű termelő cégeket Európában, amelyek még nincsenek jelen Ázsiában. A tipikus vevőkőri ügyfél  náluk dolgozik egy laboratóriumban a K + F (kutatás-fejlesztés), QC (Quality Control), vagy a termelés folyamatában. A készülékek alkalmazásával lehetőségük van hogy segítsék a minőség és a funkció javulását a végleges termékeknél ügyfeleik számára.

 

      

 


 

30564. Saját fejlesztésű energiatakarékossági, biztonságtechnikai, egészségügyi, közlekedési találmányok, megoldások értékesítése !
Befektetők részére keresünk elsősorban közvilágítási rendszer modernizálásához, energia takarékos működtetéshez, szoftver vezérelt üzemeltetéshez és biztonságfelügyeleti megoldások kialakításához kizárólag saját tulajdonú fejlesztéseket, találmányokat.
Mindezek mellett érdekes lehet minden olyan fejlesztés, mely központi témáját tekintve kapcsolódik a biztonságtechnikához, az egészségügyhöz, a közlekedéshez, kiemelten a repüléshez.

 


 


 

30529. Innovation for Africa Project.

 

Az innovációt ez esetben afrikai szempontból kezeljük, ami azt jelenti, hogy minden olyan termék, szolgáltatás, tudás, képzés, stb., amelyet Afrikában még nem alkalmaznak vagy nem olyan színvonalon, ahogy Magyarországon, az innovációnak számít.

Nem kell tehát a magyar cégeknek megijedni az innováció szó hallatán, nekik nem kell semmi újat kitalálni, csak olyan dolgot kell ajánlani, ami még Afrikában nem elérhető, vagy nem olyan magas színvonalon, mint Európában.

 

     

 

Milyen ágazatokban van lehetőség cégeknek piacnyitásra, értékesítésre, terjeszkedésre, beruházásra Afrikában?                                        

· Mezőgazdaság

· Textilipar

· Energiaszektor

· Víztisztítás, vízrendszerek

· Nyomdaipar

· Oktatás, képzés

· Informatika, IT technológiák

· Egészségügy

· Gyógyszeripar

· Kozmetikai ipar

· Háztartási vegyipari cikkek, fertőtlenítőszerek

· Élelmiszeripar

· Feldolgozóipari technológiák

· Építőipari gépek, technológiák, mérnökök

· Turizmus

· Közlekedés

· Biztonságtechnika

 

Mely országokból van konkrét érdeklődés?

- Dél-Afrikai Köztársaság

- Kenya

- Kongó

- Botswana

- Sierra Leone

 

     

 

Milyen tevékenységekre van kereslet?

 

Megújuló energiák és más energiaszektor

- Európai minőségű napelemeket vásárolnának nagykereskedelmi céllal

- A napelemekhez alkatrészeket, technológiát, telepítést keresnek

- Szélerőművekhez termékeket és komplett beruházást, helyszíni telepítést rendelnének európai minőségben

- Energiatakarékos izzókat importálnának

- Energiatakarékos technológiákat, termékeket keresnek

- Energiatermelő technológiákat keresnek villanyvezeték nélküli területekre (pl. kisebb falvak és telephelyek energiaellátásának megoldására, stb.)

- Technológiákhoz képzést, betanítást, üzemeltetéshez, beruházáshoz szakembereket igényelnek

- Aggregátorokat vennének

- Mérnököket várnak munkára mindenféle területen

 

   

 

További információ az Intercontact-tól kérhető.

 


 

30523. Keresnek gyártókat, beszállítókat UAE és Öböl-országokba. Gépek és berendezések. Ipari, szelepek, szűrők, stb, robotika és az automatizálás terén. A cég egyik vezető szállítója a műszaki alkatrészek és egyéni védőeszközök a Közel-Keleten, a székhelye Dubaiban található. A vállalat ellát minden ipari szükségleteket és egy komplett megoldást kínál a tartalék alkatrészek és a szolgáltatási igényeket illetően. A képzett értékesítési csapat és egy erős támogatást adó mérnökei, VPS kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat értékesít.

Jelenleg bővülő a  termékpalettája, és keres megbízható partnereket, ipari alkatrészek gyártóit (műszerek, elektronikai, gépészeti ), akik szeretnék termékeiket eladni a régióban.

 

 


 

30475. Tunéziában működő cég keres olyan telekommunikációs és informatikai termékeket és szolgáltatókat amelyek számára érdekesek lehetnek az afrikai piacok. A cég hidat épít Magyarország és afrikai országok között. Kapcsolatrendszerét, szaktudását elsősorban informatikai és telekommunikációs termékek sikeres afrikai piacra juttatásában alkalmazza. Angol vagy francia nyelven készült üzleti anyagokat, termékismertetőket vár.

 

   

 


 

30446. Tanácsadó cég az általuk képviselt, Afrika-Azania Olaj-és Gázipari Holdings Pty Ltd (AAPG Holdings) partnereként részt vesz a független villamosenergia termelők által kezdeményezett a dél-afrikai kormány Energiaügyi Minisztérium új fejlesztési programjaiban.

 

A cég keres megújuló energia tanácsadó cégeket, hogy működjenek együtt, és dolgozzanak ki partnere tervezésében és megvalósításában  olyan megújuló energia innovációkat és stratégiákat, amelyek segítenek csökkenteni a hagyományos módon termelt villamos energia káros hatásait. Hagyományos módon termelt villamos energia kinyert szénből, ez a módszer nem fenntartható, és növeli a szén-lábnyomokat, és így szennyezik a környezetet.

 

Javaslatokat várnak arra, hogyan váltható ki új megoldásokkal a szén alapú kereslet a villamos energia szektorban. Pályázatot  öt (5) tíz (10) oldalt összefoglaló és / vagy szinopszis formátumban kérik megküldeni. További információkra az érdekelt felek jelentkezhetnek a IMN-nél.

 

  

 


 

30439. Közel-keleti cégek, gyártók, befektetők keresnek jó állapotú gépeket, működő technológiákat megvételre.

 


 

Az ajánlati anyagnak tartalmaznia kell :
- a technológia pontos leírását.
(video is csatolható)
Kérik pontosan leírni a gépek vagy technológia:
- helyigényét
- a működéséhez szükséges létszámot
- energia és egyéb igényeket.
A technológiára vonatkozó teljes leírást, teljesítményekkel, kapacitással. Gazdaságossági számításokkal.
- a gépek leírása (kérnek fotókat is mellékelni)
- tájékoztatást a kopó alkatrészekről és ezek beszerezhetőségéről, a gépek szervizigényéről
- gyártási alapanyagokról és a beszerzéséről
Az ajánlatnak pontos tájékoztatást kell adnia arról, az ajánlat mire vonatkozik, a gépek kora és egyéb információk fontosak.
- pontos árajánlat. Tételesen leírva mit tartalmaz ez az összeg.
Az értékesítés nem Magyarországra történik így az ár nettó.
1, A technológia esetében szükséges a betanítás.
2, Szállításra előkészítés, szállítás, összeszerelés, beüzemelés
3, Garanciavállalás.
Az 1,2,3, kérdéseket pontosan határozza meg az eladó, - mit vállal.
Fizetési feltételek. Igények. Valuta nem meghatározás.
Az ajánlatot angol - magyar nyelven kell megküldeni minden esetben.

 


 

30437. Megvételre keresnek külföldi vevők, befektetők profilváltás miatt eladó, használaton kívüli de még mindig jól működtethető gyárakat, komplett technológiákat, és gépeket mindenféle ipari profilban.

 

- Kérnek egy technológia leírást.

- Hol és milyen területen alkalmazható.

- Milyen gépek, darabszám, évjárat, állapot.

- Betanítás, beüzemelés, alkatrész, szerviz.

- Fotók: gyártó csarnok, gépek, termékek

- Eladási ár  Euro vagy USD.

 

 

További információ az Intercontact-tól kérhető. Csak a tulajdonosokkal tudunk érdemben tárgyalni.

 


 

30380.  T E V É K E N Y S É G   I S M E R T E T Ő.

Cégünk zöld erőművek, és a hozzájuk csatlakozó berendezések értékesítésével, és telepítésével foglalkozik. Megkaptuk az anyacégünktől a kizárólagos foralmazási jogokat 22 országra világszerte. A Magyarországon kívüli projektjeinket jellemzően az EXIM Bank, és az EBRD finanszírozza.

 

A cégünk tevékenységei:

 

-          Környezetbarát technológiai berendezések kereskedelme

-          Építőipari kivitelezés

 

A technológiák magját olyan indiai gázosító, és depolimerizációs erőművek jelentik, melyek száma a világban már meghaladja az 500-at. Ezek közt van olyan, amelyik már több, mint 8 éve folyamatosan működik Indiában.

Ezen üzemek technológiáit szabta az EU előírásaihoz az anyacégünk oly módon, hogy különböző európai, és amerikában szabadalmaztatott berendezéseket (daráló-szárító berendezés, aprító berendezés, veszteséghő hasznosító berendezés, stb...) tett hozzá. Mindkét technológia megfelel az EU előírásoknak, így mindkettő forgalomba hozható az Unióban.

Mostanáig számos nemzetközi díjat kapott anyacégünk a technológiák innovativ alkalmazása kapcsán.

Amint a szükséges engedélyek rendelkezésre álltak cégünk megkezdte az első európai referenciaüzemének építését, mely idén, március hónapban készült el. Így cégcsoportunknak  már tavassztól működik az EU-n belüli referenciaüzeme mely nagy érdeklődésre tart számot.

 

Alapvetően forgalmazott erőműtípusaink, és kiegészítő berendezésünk:

 

-          Gázosító erőmű (organikus hulladék feldolgozására képes berendezés)

-          Depolymerizációs erőmű (olaj alapú hulladék feldogozására képes berendezés)

-          Green Machine /(ORC) kiegészítő berendezés, a veszteséghőt elektromos árammá tudja átalakítani

-          Komplett települési szilárd hulladék kezeléséhez még egy kiegészítő berendezés, mely maximálisan 3% szennyeződési hányaddal üzemelő hulladékválogató rendszer.

 

 

Erőműveink gyakorlati alkalmazása a következő területeken lehetséges:

 

-          Mezőgazdaság

-          Mezőgazdaság- energetika

-          Specifikus hulladékfeldolgozás

-          Komplett települési hulladék feldolgozás

-          Hulladékhő átalakítás 

 

A technológiáink zárt rendszerben dolgoznak, és teszik ezt nulla emisszió mellett, igen nagy hatásfokkal.
Elmondhatjuk, hogy jelenleg egyik tipusú erőművünknek sincs a piacon komoly versenytársa. A konkurens erőművek bekerülési árai jóval magasabbak, az üzemeltetésük jóval drágább, és folyamatosan működő, jól teljesítő referenciájuk sincsen.


Végtermékként a következő anyagokat állíthatjuk elő:
 

-          Elektromos áram

-          Második generációs biodízel

-          Szintetikus gáz

-          Szénbrikett

-          Könnyű fűtési-olaj

-          Kerozin

 

A beruházás összes költségmegtérülési ideje a deponálási díj felszabadulását, valamint a támogatási összegeket nem számolva 5-6 év! Természetesen e mellett nem feledkezhetünk meg a munkahely teremtésről sem! 

Reméljük a fenti ismertető segíti cégünk tevékenységének rövid áttekintését.

Amennyiben további információra van szükség, állunk szíves rendelkezésükre.


 

30391. Magyar cég az a gyártó orosz céggel kötött szerződése alapján az Európai Únió területén  jogosult képviselni és forgalmazni a 100 legjobb orosz termék közé beválasztott egyedi kialakítású, magas nedvesség tartalmú növényi biomassza szárítására kifejlesztett  univerzális szárító-daráló egységet.

  

         

 

A növényi biomassza tömegénél fogva a legnagyobb potenciális megújuló energia forrás, ugyanakkor a magas nedvesség tartalom miatt a felhasználása megfelelő, korszerű szárító hiányában korlátozott.

Erre kínál megoldást a gyártó saját szabadalmai alapján előállított szárító egység, melyből jelenleg közel 70 db üzemel különböző országokban.

A szárító egység elemei:

 • Növényi biomassza tüzelésű, pirolízissel a tüzelőből éghető gázokat fejlesztő, majd ezeket 1200-1400 C°- on elégető kemence, mely hőt termel, fokozat nélküli széles teljesítmény tartományú szabályozhatósággal. Tüzelőanyag méret: 1– 60 mm apríték, 30 % nedvességig.
 • Szárító fokozat nélküli szabályozhatósággal, melynek testében működik egy kalapácsos daráló, így aktívan közreműködik a szárítás folyamatában.
 • Kiegészítő berendezések (központi ventilátor, szárított-darált anyagot kiválasztó multiciklon).

A szárító kialakításának előnyei:

 • A darálás jelentős hőfejlődéssel  jár, mely  a szárítás folyamatában hasznosul.
 • Az anyag a darálás hatására apró darabokra hullik, ezáltal sokszorosára nő a nedvesség leadó felület, ugyanakkor a töredékére csökken az anyag belseje és a nedvesség leadó felület közötti távolság. Számottevően megnő a nedvesség elvonás intenzitása.
 • Feldolgozható anyag méret:1 - 60 mm apríték

A megoldás hatásai:

 • Alkalmas 55-60 % nedvességű anyagok 10 %-ra rendkívül rövid idő – néhány perc - alatt történő szárítására. Sikeres kísérlet  történt 85%-os sörtörköly szárításával!
 • Kis helyszükséglet mellett a darálóval történő egybeépítés jelentős konstrukciós egyszerűsítést, egyben villamos energia megtakarítást tesz lehetővé.
 • A rövid szárítási idő a mindenkori alapanyaghoz és annak nedvességéhez igazodó „pillanat” szabályozást, egy jeladóról vezérelt automata irányítást tesz lehetővé (kemencét is beleértve). 
 • Nagyon kevés mozgó alkatrész, egyszerű szerkezeti kialakítás magasfokú üzembiztonságot, hosszú élettartamot eredményez (első várható nagyjavítás kb. 8 év után folyamatos üzemmenet esetén!)
 • Bármilyen fa, fásszárú, mezőgazdasági lágyszárú és egyéb magas nedvesség tartalmú anyag és hulladék feldolgozhatósága pl. zöld fű vagy lucerna, bányatőzeg, letermett gombakomposzt, baromfi (és egyéb) trágya, kommunális szennyvíziszap (nedvszívó anyaggal keverve)  stb.
 • Más rendszerű szárító-daráló megoldásokkal összehasonlításban 30-35 % energia megtakarítás!

 Teljesítmény választék:

 • Kemencék: három típus, 0,3 – 14 MW, 90 % hatásfok
 • Szárítók: 300, 500, 1000, 1500, 2000, 3000 kg/ó szárított-darált anyag

A szárító egységre épülve bármilyen növényi anyagra alapozott pellet vagy brikettgyártó technológia kialakítható – különböző teljesítményekkel. A 0,5 t/ó mobil brikettgyártón túl a többi stabil kialakítású. A szárító egységen kívül az orosz cég  a pellet/brikett gyártó vonal komplettírozásához szükséges összes berendezést gyártja és képes szállítani rövid határidővel, kiváló minőségben.

 

             

 

Két terület műszaki berendezéseivel foglalkoznak:

 1. Állati takarmány előfeldolgozás az állati szervezetben történő jelentős hasznosulás érdekében; nagy teljesítményű növényi olajpréselés.
 2. Alapanyag szempontjából univerzális növény biomassza feldolgozó - brikett és/vagy pellet gyártó - technológia.

 

Szempontok, amelyeket fontos kiemelni:

 • Az extruder technológia gyártója 40 éves múlttal rendelkező ukrán cég, mely gyártókapacitásának kb. 50 %-át a világ 43 országába exportálja. Az ő gyártmányuk a csigás brikettgyártó prés is, mely bármilyen növényi anyagból a mellékelt képen látható minőségű brikettet készít.
 • Az univerzális biomassza feldolgozó technológia gyártója orosz cég. A technológia saját szabadalmaik eredménye. 55-60 % nedvességig egy menetben, efölött elővíztelenítővel képes működni. Széles variációs lehetőségek alapanyag, produktum és órás teljesítmény alapján. Kevés mozgó alkatrésszel, egyszerű kivitelével rendkívül üzembiztos, gazdaságos üzemű, hosszú élettartamú (folyamatos üzemmenet esetén 8 év után várható az első nagyjavítás). Univerzális, mert ugyanazzal a gyártósorral a fa, fásszárú, mezőgazdasági lágyszárú és magas nedvességtartalmú hulladékok (letermett gombakomposzt, kommunális szennyvíziszap, sörtörköly, szeszipari moslék, baromfi trágya stb) is feldolgozhatók és ezáltal hasznosíthatók.
 • Külön megemlítendő a biomassza tüzelésű kemence-család széleskörű alkalmazási lehetőségeit. Mindegyik a tüzelő elgázosítását követően a gázok elégetésével termel hőt. Van kifejlesztve kemence egészen gyenge , magas hamu és nedvesség tartalmú tüzelőkre is. Hatásfokuk 90 % körüli, 0,5-14 MW közötti teljesítmény választék! Hasznosításukhoz rendelkezésre áll füstgáz - forró levegő, melegvíz vagy gőz termelő hőcserélő. Kogenerációs (villamos és hőtermelő) biomassza üzemű kiserőművek hőtermelője egysége lehet.

 

Kiemelten hangsúlyozandónak tartják a több, nehezen elhelyezhető, adott esetben környezetszennyezőnek minősíthető hulladékokból jól hasznosítható termékek előállítását. Ilyenek a szennyvíziszap, baromfitrágya stb.-ból tüzelő, szervestrágya végterméket.

 

    

 

A magyar cég szolgáltatásai:

 • Szaktanácsadás
 • Megrendelésre: technológia tervezés, tervezési segédletek biztosítása (alapozási-, kábelcsatorna tervek, összeállítási rajz stb.)
 • Berendezések legyártatása, helyszínre szállítása.
 • Komplett technológia szerelése, üzembe helyezése, kezelőszemélyzet betanítása az EU területén.
 • Garancia szolgáltatás, pótalkatrész ellátás.

Az ismertetett technológia lehetővé teszi eddig nehezen feldolgozható alapanyagok, hulladékok  bevonását a gazdaságos tüzelőanyag gyártásba, vagy egyéb hasznosítható termék előállításba. Árajánlat csak az igény ismeretében adható.

Természetesen konkrét kialakított vonalra konkrét ajánlatot tudunk kidolgozni.

A technológiák tervezése, szerelése, üzembe helyezése megoldott.

 

További bővebb információ az Intercontact-nál kérhető.

 


 

30359. Afrikai infrastruktúra jellegű EU projektekben való részvételi lehetőség ! Összesen 248 projekt témakörben lehet indulni. Megújuló energia, vízkezelés, bányászat, elektronika, közlekedés, hírközlés, automatika, repülőterek, útépítés, iskola és kórház építés, hulladék kezelés, solar technológia, élelmiszeripari gyártó üzemek létesítése, stb.

 

 


 

30351. Afrikába keresnek városi térfigyelő rendszereket komplett telepítéssel / 2 éves project.

 

   

 


 

30337. Öböl-országok térségéből jött hulladékégetés technológia iránt vételi érdeklődés. Mert ezt a megoldást tartják a leghatékonyabbnak arra, hogy a mindennapi hulladékmennyiséget és a már több tíz éve felhalmozott hulladékhegyeket megszüntessék.

Az eddigi hulladékkezelés szinte a nullával egyenlő, így azok a környezetvédelmi szabályok, amikhez mi vagyunk szokva, és amikhez mi alkalmazkodunk, ott nincsenek meg. Nem kell semmilyen szabályozásokhoz alkalmazkodnunk a lehetőségek figyelembevételénél.

A fő szempont : hulladékból energia legyen és a hulladékok tűnjenek el.

Teljes mértékben tisztában vannak azzal, a hulladékok lerakása után, még az égetés esetében is szükséges a hulladékok szelektálása. De mivel egy ilyen égető felépítése nem rövid idő ennek kidolgozására és kiépítésére van idő.

 

Ami a fontos a projekt szempontjából:

- helyigény, tehát konkrétan mekkora területre van szükség

- mekkora az alkalmazotti létszám a komplett égetőnél

- éves szinten mennyi hulladékot tud feldolgozni

- milyen szinten és mennyire kell szelektálni

- a teljes beruházás költsége

- mennyi energiát tud ezzel termelni évente és milyet.

 

 

Erre a hat kérdésre kell megválaszolni első körben ahhoz hogy a kormány elé tudják tárni a lehetőséget.

A térségben 250 nagyváros és 122 repülőtér van. A vasút behálózza az egész országot. Az utak nagyon jó állapotban vannak. A szállítás országon belül nagyon kiépített. Ezen kívül a környező országok szintén megoldatlan hulladék problémákkal küzdenek mint pl. Dubaj vagy Katar.

 

Első lépésben tehát a fenti hat kérdésre várunk angol nyelvű információs anyagot, mivel tudják hogy több technológiai lehetőség van, kérik hogy az térjen ki mindre. Ne hosszan csak a kérdések alapján. Nem kérnek először bonyolult szakmai leírást, hiszen a számok döntenek majd.

 


 

30336. Azonnali megvételre, hasznosításra keresünk olyan egyszerű találmányokat amelyek valamilyen szinten megoldást jelentenek 10-17 milliós városok levegő és környezet szennyezési problémájára afrikai és ázsiai régiókban.  

Ezekben a térségekben komoly probléma az, hogy ősztől-tavaszig a levegő szennyezettsége elviselhetetlen. Nagyon magas a légúti és tüdőbetegek száma.

 

A levegő szennyezettségének 2 fő oka van

- Központi városokban 15-17 millió ember él és dolgozik. Az alacsony üzemanyag árak miatt a járművek forgalma hatalmas. 4-5 millió autó és 2-3 millió motor van az utakon minden nap. Az autók euro3 motorú és régebbi típusúak. Tehát az jól látható, hogy az európai környezetvédelmi szabályozástól ők elég messze járnak. Az üzemanyag se tartalmaz olyan anyagokat, melyek a szennyezést csökkentenék.

- Sok helyen a gáz nagyon olcsó. A havi fűtési díj 4-500 Ft egy hónapban a téli időszakban. Az ottani embereknek nagy a hőigényük, így a lakásaikat felfűtik 22-25 fokra. ( Valljuk be, ha nálunk is ennyi lenne a gáz számla mi is ebben a hőmérsékletben lennénk) viszont a gázfűtésnek is van hátránya, hiszen szennyezi a levegőt. Megjegyezzük hogy a gáz szintén nem környezetbarát, de a fűtőértéke lényegesebben jobb.

 

Folyamatosan alakítják ki a zöld övezeteket, parkosítanak és próbálják a városokat élhetőbbé tenni. De ez nyáron nehéz a hőség miatt, télen a légszennyezettség miatt.

 

Olyan technológiákat keresünk, ami egyszerű, és gyors megoldást ad erre a problémára. Még ha részlegesen is.

Nem kérünk technológia leírást és projekt tervet, több 100 oldalas ismertetőt. Az az igazság senkinek nincs ideje nekiülni és tanulmányokat olvasgatni az első körben.

Elsősorban célratörő és lényeges adatok szükségesek. Számok, és a megvalósulás. Természetesen angolul.

Ha kísérlet alatt áll a találmány akkor a legjobb helyszínek adottak a kísérletekre. Jelenleg élhetetlen sok város a légszennyezettség miatt a fenti régiókban. Azt tudjuk kijelenteni, mindenben partnerek lennének ha megoldást jelentene a városnak és az országnak.

 

 

Várunk tehát levegő és környezet szennyezést csökkentő találmányokat, szabadalmakat. Minden ügyet kiemelten kezelünk, de csak a fentiek értelmében tudunk érdemben együttműködni.

 


 

30315.  GENESIS PROJEKT

 

Az alábbi terület és energia igénye van a komplex gyár-üzemnek:

 1. Szükséges telephely nagysága: 2 x 2.500 négyzetméteres csarnok, 8 méter belmagassággal, 2 x 25 tonnás és 2 x 10 tonnás daruzott pályákkal és természetes fényű megvilágítással, valamint az ehhez csatlakozó 250 négyzetméteres iroda + másik 250 négyzetméteres összterületű szociális helységek.
 2. Szükséges energia igény: 10.000 KW/h, 600/380/220 V és továbbiakban gáz,víz és csatorna csatlakozás.
 3. Nagy teherbírású kamionok forgalmazásához elégséges út és csatlakozás pontok,esetleg tehervagonokhoz csatlakozási pont.

  

Üzleti ajánlat: Új típusú maró-eszterga (4 tengelyes) gépgyár alapítás GENESIS (Termelő) integrált gépcsoporttal és technológia franchise (alkatrészgyártás) működtetéssel.

 

Megalkottam az alábbi termékemet,az "iker" maró-esztergáló Machine Centert,melynek maró képessége 4 tengelyes. A nagy L/D  darabokat (akkor amikor esztergál,akkor amikor mar) támogatás használata nélkül,automatikusan képes megmunkálni úgy,hogy a gép munkaterében nincs szükség beállításra!

A gép a két munkateret (2 x 650 mm x 1000 mm) marás során képes együttesen kihasználni. Ekkor a nagy munkadarabot (max. 650 mm x 1500 mm) két tengellyel  két oldalról akkor szinkronizáltan is képes marni! A gép extrém merevségének köszönhetően alkalmazni lehet ( a munkadarabnak) a feszített állapotban történő megmunkáló operációkart,valamint a kerámia és gyémánt vágó eszközök használatát! Amikor a palettek cseréjével a munkadarabok cseréje megtörténik,a gép (beállítás szüksége nélkül) automatikusan (programtól függően) képes esztergálni vagy marni.

 

Ez a gép prototípus a gyártási időszakban van jelenleg! A teljes részletességű koncepciós dizájn kész van,j elenleg a végső analízisen dolgozunk.

 

A minimálisan elégséges beruházási értéket (Magyar viszonylatokban számolva kb. 25-30 millió USD. Ez tartalmazza a gépgyárat-és a Genesis Integrált Technológia Gépcsoportot is. 

 

A teljes projekt - nem kizárólagos gyártási engedély átruházásának eladási értéke (a kész géptervekkel,prototípussal,technológia-franchise használati jogával együtt) az 20 millió USD. Minden korlátozás nélkül, 100%-osan 50 millió USD. Továbbá szerzői jogdíjként a megvalósult projekt gyártásából kérek 5% üzletrészt!

 

 Érdekeltek vagyunk az értékesítés mellett a kockázati tőkebefektető partner kapcsolat létesítésében is! Ezzel kapcsolatban 10-15 millió USD. .Ezt a tőkét készek vagyunk 5 év alatt megduplázva vissza adni a befektetőknek az üzletünkben megszerzett tulajdonrészért!

 

Ez az üzleti modell (gépgyár+saját gép gyártás+Genesis+Technológia Franchise) a leggazdaságosabban,maximális minőség és termelési biztonság garanciájával képes a világ bármely pontján (a többi versenytárshoz képest) hosszútávon a legnagyobb profitot biztosítani a projektet birtokló szereplők számára! 

 

 

 

Az Ultimate Machine Center a nagyfokú felhasználhatóságának-flexibilitásának köszönhetően kivétel nélkül minden iparágban jól használható,csak az alkatrészek mérete és az alkalmazásakor szükséges "megmunkálási tengelyek" korlátjával kell számolni vele kapcsolatban! A konstrukció erőssége legjobban akkor tapasztalható meg,amikor a kompetencia gépei már "nem boldogulnak" a bonyolult,összetett,nagy pontosságot és magasabb felügyeletet igénylő,nehezen megmunkálható anyagokból kell készíteni a darabokat.

 

A gép kitűnően alkalmazható a hadi, gépjármű, szerszámgép, repülő, gyógyászati stb. iparban.

 


 

30177. Olyan dinamikus fejlődési céllal rendelkező vállalkozásokat keresünk, amelyeket termékei, szolgáltatásai, referenciái alkalmassá teszik a fejlett arab országok piacán való versenyképes megjelenésre.

 

Kiemelt területek, üzleti lehetőségek :

- építőipar, mérnöki tervező és műszaki tevékenységek

- energetikai beruházások, alternatív energia - solar technológia

- gyógyszeripari kutatás-fejlesztés-innováció

- orvosi műszerek fejlesztése, gyártása

- nemzetközi vonzerővel rendelkező projektek

 

Ami szükséges:

- nemzetközi léptékben értékelhető versenyképesség

- dinamikus, rugalmas és elkötelezett menedzsment

- vállalkozás bemutatása (dokumentumok, üzleti terv, referenciák stb.)

 

Az eljárás:

- a javasolt projekt, kapacitás, termék rövid bemutatása

- érdeklődés esetén az együttműködés kereteinek kialakítása

- szerződéskötés és a közös munka beindítása

 

     

 


 

30048. Holland cég közel egy évtizede biodízel gyártással foglalkozik, gyártó bázisuk az egyik modern biodízel előállító létesítmény Európában.

Az alapanyag / növény , FAME ( Faty -metil-észter ) a termelt használt sütőolaj ( UCO ) , megfelel az európai EN 14213.

Gyárt mintegy 80.000.000 liter biodízelt évente. Ezen kívül aktív kereskedelmet végez UCO és biodízel más gyártókkal .

A biodízel termék  ISCC EU és ISCC DE minősítésű. Fő piacuk Észak - Nyugat-Európa. Ezekben a térségekben már több városban is teljesen átállt az ottani taxi hálózatok zöme a biodízel üzemanyagra.

Jelenleg keresik a további üzleti lehetőségeket a biodízel értékesítésre más piacokon is rövid és hosszú távon egyaránt..

Taxi hálózatok, közlekedési vállalatok, szállítmányozási cégek, nagybani üzemanyag felhasználók részére ajánlják termékeiket.További részletes információ az Intercontact-tól kérhető, közvetlenül a gyártó cég tulajdonosával vagyunk kapcsolatban.

 

 


 

29846. Dán napenergia hasznosítási befektetési alap érdekelt napenergia eszközök, tartozékok vásárlásában. Keres új gyártó, beszállító partnereket Európában. Valamint keres életképes, megalapozott napenergia hasznosító projekteket közös megvalósításra Közép-Európában. Bővebb információ az Intercontact-tól kérhető.

 

 


 

29819. Berlinben működő vállalat fő tevékenysége műanyag hulladékok újrahasznosítása és kereskedelme. Folyamatosan keres megvételre  nagy mennyiségű hulladékokat: HDPE, LDPE fóliák, PP Big-Bags zsákok, és alvázak, PS edények és tálcák, PC / ABS, ABS, PMMA és különösen a PET palackok. Nagyon sok európai céggel áll üzleti kapcsolatban, de további beszállító partnereket keres.
 

     

 


 

29700. Dél-afrikai kutató-fejlesztő-és gyártó cég megújuló energia terén tapasztalattal rendelkező üzleti partnert keres speciális kisméretű szélerőművének magyarországi és regionális Közép-európai piaci bevezetésére. A cég már több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a megújuló energiák hasznosításával, és már kínált testreszabott megoldásokat ügyfeleinek szerte Észak-Amerikában, Ázsiában és Nyugat-Európában a szabadalmaztatott technológiájával..

Az általuk forgalmazott nemzetközileg szabadalmaztatott és hitelesített  kis szélturbinák teljesítménye 600 W és 3500 W tartományban van.

Szándékában áll terjeszteni a termékeit magyarországi és régiós területeken és ehhez keres profi kereskedőket megújuló energia értékesítési tapasztalattal. Ellátási lánc kialakítása a járulékos elemek, mint a tornyok, mély ciklusú akkumulátorok, stb. kiegészítők értékesítése Magyarországon szintén célja.

A termékeik rendelkeznek SWCC és MCS tanúsítvánnyal. Ezek nagyon szigorú amerikai és brit minősítések, amelyek csak viszonylag korlátozott számú kis szélturbina gyártók kapnak.

 

 


 

29564. Japán piacra keresünk kiváló minőségű exportképes magyar termékeket. Csak komoly referenciákkal, stabil és minőségi gyártói háttérrel  rendelkező beszállítók jelentkezéseit várjuk !

 

    

 


29240. Dél-afrikai Technológiai Innovációs Ügynökség partnerei igyekeznek kihasználni a megújuló óceáni energiaforrásokat.

A Technológiai Innovációs Ügynökség (TIA) és Eskom együttműködnek, és keresik hogy az új technológiákat kidolgozni, létrehozni és hasznosítani a jelenlegi energia-óceán, mint egy alternatív megújuló energiával.

Pályázati munkákat várnak a cégektől és a feltalálóktól, akik érdekeltek az ilyen típusú technológiában. Kisérleti laborok, gyártó műhelyek, telephelyek rendelkezésre állnak különböző régiókban további bevezetésre és a technológia kidolgozására.
TIA, a megbízatása teljesítése során az erősödő technológiai innováció javítása érdekében a gazdasági növekedés és az életminőség növelése érdekében együttműködik Eskom nyílt innovációt ösztönző kezdeményezésre az óceán jövőbeni energia hasznosítása projektekben..

Dél-Afrika, hosszú tengerparttal rendelkezik és ott erőteljes áramlatok vannak, ez egy ideális helyzet hogy kihasználják a tengeri megújuló energiaforrásokat , mint egy gazdaságilag életképes megoldást egyre fontosabb részeként az energiaellátásban.

A jelenlegi fő terület az Indiai-óceán partján Agulhas áramlat mentén, mely az egyik legerősebb a világon. Itt tanulmányozta az elmúlt hat évben, az Eskom kutatási részlege azt a projekt lehetőségét, hogy létrehoz 42 GW elektromos áramtermelő erőművet.

A jelenlegi megújuló energiával kapcsolatos technológiák rohamosan fejlődnek ( nap, szél, bio, geo, stb.) de az óceáni jelenlegi energetikai technológiák a legtöbb megújuló energiával kapcsolatos technológiákkal szemben még elmarad. Számos okból, többek között a technikai kihívások, a tengeri környezetekre bekövetkezendő hatás, az infrastruktúra a veszélyeztetett ökoszisztémákra.

De a növekvő keresletet előtérbe helyezi az új, megújuló energiaforrások felkutatását és kihasználását. Dél-Afrika irigylésre méltó adottságokkal rendelkezik a tengeri kapacitások iránt , mely potenciális leehetőség ennek az igénynek a kielégítésére.

A nyitott innovációs projekt várja a feltalálók, kis-és nagyvállalatok, kutatók, egyetemek és civil szervezetek jelentkezéseit, hogy nyújtsanak be új ötleteket óceáni energetikai technológia kifejlesztésére.
A legígéretesebb projekteket finanszírozni fogják. Ezért TIA együttműködve Eskommal keres projekteket, javaslatokat, amelyeket lehetséges megvalósítani műszaki fejlesztési, kereskedelmi és ipari méretekben.

A Kutató Innovációs Intézet az alábbi négy fő központokban áll rendelkezésre: Pretoria, Cape Town, Port Elizabeth, Durban.

További részletes információ az Intercontact-tól kérhető.

   


 

26989. Sao Paulo és Rio de Janeiro városában  működő  kereskedelmi központ várja magyar cégek jelentkezéseit. Segít a brazil piacra jutásban, és az üzleti lehetőségek, üzleti kapcsolatok kialakításában.

 


 

 

THE FUTURE HAS ARRIVED

 

 

Space Shuttle Discovery - 360VR Images


Interactive Virtual Tour -  by Jook Leung

 

 

Space Shuttle Discovery - 360VR Images

 

 


 

H3 Dynamics is unveiling DRONEBOX, a revolutionary system that converges drone services with the Industrial Internet of Things.

DRONEBOX transforms professional UAV sensing services.
Get ready for fully automated, scheduled or on-demand drone security and inspection services in the field, anywhere, anytime, from the comfort of your office.
• No need for pilots
• No need to service UAVs
• No need to travel to faraway sites
DRONEBOX is a grid independent battery charging and data communication shelter for on-demand sensing drones routine inspections in the field, as well as provide a highly reactive 24/7 perimeter and border security solution.
Small stationary fuel cell power supplies from HES Energy Systems offer strategic advantages over other off-grid power sources. They can be located anywhere - and produce dependable power, continously. In combination with solar cells as primary power, the fuel cells can last months or years in the field, and thus provide enough UAV battery charging capacity for a lifetime.

 

 

 


 

New Tesla Solar Roof and Powerwall can power an entire home with 100% renewable energy

 

Tesla CEO Elon Musk unveiled an integrated solar roof and battery storage product along with the new version of Power Wall and Power Pack.

 

Tesla Solar Roof

 

The Tesla and SolarCity solar roof is a complete roof that is beautiful, durable and brings renewable electricity production to any home or business. When Tesla and SolarCity embarked to design and engineer the solar roof together, the goal was to create the most beautiful and efficient roof ever – one that would make homes look better while reducing the cost of electricity.

 

The solar roof consists of uniquely designed glass tiles that complement the aesthetics of any home, embedded with the highest efficiency photovoltaic cells. It is infinitely customizable for a variety of different home styles, each uniquely engineered so that the photovoltaic cells are invisible. Customers can choose which sections of their roof will contain the hidden solar technology while still having the entire roof look the same. These new roofs will seamlessly and beautifully supply renewable energy to homes, battery storage systems and back into the grid creating savings for owners. When combined with Tesla Powerwall, the solar roof can power an entire home with 100% renewable energy.

 

 

 

Photo: Home with Tesla Solar Roof (Credit: Tesla)

 

The solar roof is offered in four beautiful styles Textured Glass Tile, Slate Glass Tile, Tuscan Glass Tile, and Smooth Glass Tile to complement a variety of architectural styles.

 

 

Powerwall 2

 

Introduced in October 2016, Powerwall 2 is a rechargeable lithium-ion battery designed to enable self-consumption of solar power, emergency backup, load shifting and other grid service applications. It is the second generation of Tesla’s original Powerpack product, which was first introduced to customers in 2015.

 

Powerwall 2 consists of a 14 kWh lithium-ion battery pack, liquid thermal control system, an integrated inverter and software that intelligently dispatches electricity when it’s needed most. The unit mounts seamlessly on a wall or on the ground, indoors or outdoors, and is integrated with the grid to export excess energy, maximizing the opportunity for economic benefit.

 

The battery can provide a number of different benefits to the customer including:

 

Increasing self-consumption of solar power generation – The Powerwall can store surplus solar energy not used at the time it is generated and use that energy later when the sun isn’t shining. This functionality can extend the environmental and cost benefits of solar.

Load shifting – The battery can provide economic benefit to its owner and the grid by charging during low rate periods when demand for electricity is lower and discharging during more expensive rate periods when electricity demand is higher.

Back-up power – Assures power in the event of a grid outage.

 

 

 

Photo: Home with Tesla Solar Roof (Credit: Tesla)

 

 

Powerpack 2

 

The Tesla Powerpack system delivers broad application compatibility and streamlined installation for businesses and utilities by integrating batteries, power electronics, thermal management and controls into a turnkey solution.

 

Powerpack 2, Tesla’s second generation Powerpack system, began shipping to customers in September 2016. It features a new energy module and power electronics, providing twice the energy density of the previous Powerpack, and a more seamless integration into multiple levels of the grid. Powerpack 2 is also now matched with a new inverter, designed by Tesla and manufactured at the Gigafactory. This inverter is the lowest cost, highest efficiency and highest power density utility-scale inverter on the market. It also significantly simplifies the installation process of the entire Powerpack system by integrating a number of previously independent components into the inverter itself.

 

Between one and 20 Powerpacks can be connected per Tesla inverter and systems can easily accommodate multiple inverters, enabling flexible system sizing and design for any project. Scalable from 200 kWh to 100+ MWh, Powerpack 2 is the new standard for commercial and utility scale battery solutions.

 

Powerpack 2 for Utilities

 

For utility scale systems, 200kWh battery blocks are grouped to scale from 500kWh to 100MWh+. These systems are capable of 2hr or 4hr continuous net discharge power using grid tied bi-directional inverters. Powerpack systems support applications including peak shaving, load shifting and demand response for commercial customers while offering renewable firming and a variety of grid services at utility scales. Powerpack enables utilities to:

 

Firm up renewable generation by reconciling the intermittency of power from these sources and storing excess capacity to dispatch when it’s needed.

Increase resource capacity. Powerpack acts as on-demand capacity (either generation or T&D), while adding resiliency to the grid.

Ramp Control - Powerpack can act as a buffer while the power output from a large generation source is ramping up or down, delivering power instantly to smoothly transition output to the required levels.

Provide ancillary services such as frequency response.

Defer costly and time-consuming grid infrastructure upgrades. Powerpacks consume no water and don’t require detailed environmental reviews.

Manage peak demand by deploying power within seconds or milliseconds.

 

The battery can provide a number of different benefits to the customer including:

 

Increasing self-consumption of solar power generation – The Powerwall can store surplus solar energy not used at the time it is generated and use that energy later when the sun isn’t shining. This functionality can extend the environmental and cost benefits of solar.

Load shifting – The battery can provide economic benefit to its owner and the grid by charging during low rate periods when demand for electricity is lower and discharging during more expensive rate periods when electricity demand is higher.

Back-up power – Assures power in the event of a grid outage.

 

 

 

Photo: Tesla Powerpack 2 (Credit: Tesla)

 

Source: Tesla

 


 

L’oréál and Poietis sign an exclusive research partnership to develop 3-D Bioprintig of hair

New Technology Allows for Bioprinting Hair Follicles

L'Oréal has been committed to tissue engineering for almost 30 years and holds unique knowledge and expertise in the field of hair biology. With this exclusive research partnership, L'Oréal and Poietis are giving themselves the means to pursue a new scientific challenge: bioprinting a hair follicle, the small organ that produces hair, using a bioprinter.

This research partnership offers exciting perspectives at a time when conventional tissue engineering technologies remain limited in terms of the complexity of cell patterns.

The laser-assisted bioprinting technology developed by Poietis to produce biological tissue can position cells in 3D with extremely high cellular resolution (on the order of ten microns) and cellular viability (over 95%). This unique bioprinting technology involves successively layering micro-drops of bioinks using a quick scan by a laser beam. The living biological tissue created must then be matured for around 3 weeks before it can be used in tests.

The combination of this exclusive technology with L'Oréal's unique expertise in hair biology could make it possible to create a functional follicle capable of producing hair – that is the ambition of L’Oréal and Poietis.

Poietis and L'Oréal's multi-annual research partnership in the areas of hair biology and hair engineering should ultimately lead to new advances in hair knowledge and enable the development of exclusive efficacy testing on bioprinted hair samples.

 Source: L’Oréal

 


 

The Terrafugia TF-X™ Terrafugia is excited to premier the new Outer Mold Line for the TF-X™, Terrafugia's vision for the future of personal transportation. The TF-X™ will be a four-seat, vertical takeoff and landing (VTOL) hybrid electric aircraft that makes flying easier and safer than ever before.

 

 

The Terrafugia TF-X™  https://youtu.be/wHJTZ7k0BXU

 


 

 

ABB and Aibel announced a strategic partnership to deliver state-of-the-art offshore wind integration solutions

 

ABB will focus on its proven high voltage direct current (HVDC) technology, while Aibel will take turnkey Engineering, Procurement and Construction (EPC) responsibility for the design, construction, installation and commissioning of the offshore platforms. The partnership will combine the core competencies of the two companies to deliver best-in-class solutions. The partners will collaborate on the design, engineering and optimization of offshore wind connections.

The integration of power generated by offshore wind farms into national electrical grids requires complex engineering. A key part is the conversion of power from alternating current (AC) to direct current (DC) for low-loss transmission, often over long distances, to connect remote offshore wind farms to the mainland grid. This DC power is subsequently converted back to AC once on land and then distributed for consumption. The HVDC system incorporates sophisticated technology to ensure the optimum integration of intermittent renewables and control of power flows. The offshore part of the HVDC system is housed on a specially designed platform.

HVDC remains the technology of choice for transmitting large amounts of power, over long distances, efficiently and reliably and is ideal for the integration of remote renewable energy sources like offshore wind. ABB pioneered the technology more than 60 years ago and further developed the technology in the 1990s by introducing a voltage sourced converter (VSC) solution named HVDC Light. ABB is a market leader in HVDC, with an installed capacity of more than 120,000 megawatts – around half the global installed base. This includes 18 of the 24 VSC HVDC projects commissioned worldwide.

 

 

Photo: ABB and Aibel to Partner on Offshore Wind Connections (Credit: Øyvind Sætre/Aibel)
Source: ABB

 


 

Difficult doesn't mean impossible. Massive photovoltaic power station built on a fish farm put into operation in Zhejiang.

 

It covers an area of 300 hectares, with a total installed capacity of 200MW. Its average annual production capacity is expected to reach 220 million kilowatt-hours. The new mode of power generation features PV panels installed above the pond, which serve to provide shade and facilitate fish farming under the water. The station can meet the power demand of 100,000 households, potentially replacing 7.4 tons of coal.

 

 


 

Scientists come up with light-driven motors to power nanorobots of the future: Researchers from Russia and Ukraine propose a nanosized motor controlled by a laser with potential applications across the natural sciences and medicine

"The unprecedented characteristics of dipole photomotors based on semiconductor nanoclusters offer the prospect of more than just addressing a certain scarcity of the translational photomotors family. These devices could actually be applied wherever rapid nanoparticle transport is required. In chemistry and physics, they could help develop new analytical and synthetic instruments, while in biology and medicine they could be used to deliver drugs to diseased tissues, improve gene therapy strategies, and so on," says Prof. Leonid Trakhtenberg of the Department of Molecular and Chemical Physics at MIPT, who is the leader of the research team and the head of the Laboratory of Functional Nanocomposites at ICP RAS.

Prof. Trakhtenberg collaborated with Prof. Viktor Rozenbaum, who heads the Department of Theory of Nanostructured Systems at ISC NASU, to develop the theory of photoinduced molecular transport. This theory provides a framework for the design of nanomachines, whose motion can be controlled by a laser. The scientists have established the relationship between several model parameters (e.g., particle dimensions, photoexcitation conditions etc.) and the key performance characteristic of the device--its average velocity.

Brownian motors

Directed nanomotors have prototypes in nature. Living organisms make use of protein devices driven by external nonequilibrium processes of a different nature, which are known as Brownian, or molecular motors. They are capable of converting random Brownian motion into directed translational motion, reciprocation, or rotation. Brownian motors are involved in muscle contraction, cell mobility (flagellar motility of bacteria), and the intra- and intercellular transport of organelles and relatively large particles of various substances (e.g., phagocytosis, or "cell eating", and elimination of metabolic waste products from the cell). These devices operate with an amazingly high efficiency approaching 100%.

"Understanding the underlying mechanisms of the operation of naturally occurring molecular motors enables us not only to replicate them but also to design new highly efficient multifunctional artificial devices that could eventually be applied in nanorobotics. For the last several decades, researchers and engineers in various fields have been working together and making some real progress towards the development of controllable nanomachines. The results of their work were recognized as a highly relevant achievement and a significant advance in science and technology, when the 2016 Nobel Prize in Chemistry was awarded 'for the design and synthesis of molecular machines,'" says Prof. Rozenbaum.

A Brownian motor operates by switching between at least two discrete states, which is achieved by means of chemical reactions, thermal action, AC signals, or light pulses. In the latter case, the device is referred to as a photomotor.

About ten years ago, a model was developed to describe the work of a translational dipole photomotor that operates due to photoexcitation of the molecule (particle) into a state with a dipole moment different from that in the ground state. The larger the difference between the total dipole moments of the nanoparticle in the two energy states, the higher the average velocity and efficiency of the motor.

Laser triggering

The proposed motor is activated by a resonant laser pulse, which excites electrons in the cylinder-shaped semiconductor nanocluster causing a separation of charges and giving rise to an electrostatic interaction between the particle and the polar substrate. Subjecting the nanocylinder to periodic resonant laser pulses causes its potential energy in the field of the substrate to vary with time, which in turn enables directed motion (see diagram).

Photomotors based on inorganic nanoparticles outperform their organic molecule based counterparts in terms of efficiency and average velocity. In a cylinder-shaped semiconductor nanocluster, the value of the dipole moment before irradiation is close to zero, but photoexcitation of an electron from the bulk to the surface gives rise to an enormous dipole moment (approx. 40 D for a cylinder with a height of ca 15 Å).

"Owing to the fact that the parameters of the device have been optimized, our proposed model photomotor based on a semiconductor nanocylinder moves at a record speed of 1 mm/s, which is approximately three orders of magnitude faster than similar models based on organic molecules or motor proteins in living organisms," the authors of the study told us.

 

 

Photo: The operating principle of the proposed translational photomotor. Image courtesy of MIPT press office.
Source: Moscow Institute of Physics and Technology

 


 

Eternal sunshine could come from Solar-Powered Palm Trees

 

An outdoor lamp that marries the iconic palm tree with solar power and luminescent fabric, transforming any street in the world into the picturesque image of Sunset and Vine.
Solar-Powered Palm Trees
Each "Solar Palm" has earthy green PV panels embedded on top, channeling energy from the sun into the glowing fabric that comprises each leaf. Drzach and Suchy have been working on Eco-friendly designs and let us hope we will have beautiful solar powered street lights soon!

 

 


 

Hyperloop One took another major step on its path to defining the future of transportation


Reveals Bold Vision For Autonomous Hyperloop System And First Designs For Hyperloop One Pods and Portals
Signs Agreement With Dubai Roads and Transport Authority To Study High-Speed Routes in the United Arab Emirates


Hyperloop One took another major step on its path to defining the future of transportation. The Company and the Dubai Roads and Transport Authority (RTA) agreed jointly to evaluate a Hyperloop One system in greater Dubai and the UAE. Hyperloop One will work with McKinsey & Co. and the Bjarke Ingels Group (BIG) on a detailed feasibility study sponsored by the RTA. The agreement moves the company into its next stage of progress in Dubai following a successful engagement in the Dubai Future Accelerators, which culminated in a presentation of Hyperloop One's value proposition to His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum, Vice-President and Prime Minister of the UAE and Ruler of Dubai.


Additionally, Hyperloop One unveiled an original concept for autonomous transportation in the UAE, including designs for the world's first Hyperloop One Portals (the equivalent of a station or airport) and Hyperloop One Pods that can take passengers from Dubai to Abu Dhabi in 12 minutes, compared to a two-hour drive. The work is the result of deep collaboration between Hyperloop One and BIG's amazing team of architects and engineers. Both announcements were revealed at the Burj Khalifa in Dubai.

 
"Technology is evolving and transforming how we live, yet we lack real innovation in mass transportation and the current system has stagnated. Hyperloop One is focused on transport that's far more efficient, fast and clean. It will change the dynamics of how we move goods and people," said Shervin Pishevar, Executive Chairman, Hyperloop One. "Dubai makes perfect sense for Hyperloop One because this is the 21st century's global transport hub and its leaders understand that Hyperloop One is ushering in the next era of transportation."


Under the terms the agreement, Hyperloop One will work with McKinsey and BIG to evaluate the implementation of a passenger Hyperloop in Dubai. This announcement is the second partner agreement Hyperloop One has signed in Dubai and the sixth worldwide. The Company announced a deal in August to pursue a cargo Hyperloop One system with ports operator DP World at its deepwater Jebel Ali port in Dubai. The Company's growing presence on the ground in the UAE underscores the demand for Hyperloop One technology for passengers and freight in the country.


Chairman of the RTA, His Excellency Mattar Al Tayer, commented on the agreement, saying, "This is an opportunity to help transform the UAE from a technology consumer to a technology creator, incubating expertise for a new global industry, in line with the UAE's Vision 2021. With Hyperloop One, we will create a new means of transportation, keeping our region at the forefront of transportation technology and innovation."


Conceptual Vision


The engineers, architects and designers from Hyperloop One and BIG have collaborated intensively for six months to produce a comprehensive human experience for Hyperloop travel. The Company is showcasing today the first-ever routes from Dubai to Abu Dhabi, several Portal sites throughout Dubai and the conceptual interiors and exteriors of the individual passenger Pods. The work is based on a detailed study of how an urban and inter-city transport network should integrate with the existing infrastructure. It's autonomous, point-to-point and vastly simplifies the experience of getting from your front door to your destination.


"We're going to create a seamless experience that starts the moment you think about being somewhere – not going somewhere," said Josh Giegel, President of Engineering, Hyperloop One. "We don't sell cars, boats, trains, or planes. We sell time. This puts an end to us being a 'pod-in-a-tube' or 'fast train from SF to LA' company."


"With Hyperloop One we have given form to a mobility ecosystem of pods and portals, where the waiting hall has vanished along with waiting itself," says Bjarke Ingels, founder, BIG. "Collective commuting with individual freedom at near supersonic speed. We are heading for a future where our mental map of the city is completely reconfigured, as our habitual understanding of distance and proximity time and space is warped by this virgin form of travel."


In less than two years, Hyperloop One has raised more than $160 million, assembled a team of more than 200 world-class experts, and built a campus in Downtown LA, a test and safety site in the Nevada desert, and a 100,000-sq. ft. machine and tooling shop in North Las Vegas. In addition, the Company has established a global partner network with industry leaders such as GE, SNCF, DP World, AECOM, Arup, Systra, Ramboll, and KPMG.

 

 

Photo: Hyperloop One Defines The Future Of Transport In Dubai (credit: Hyperloop One)
Source: Step 3 PR for Hyperloop One

 


 

A New Era for Physics? With Creation of New Form of Matter, a Time Crystal, It Just Might Be


Salt, snowflakes and diamonds are all crystals, meaning their atoms are arranged in 3-D patterns that repeat. Today scientists are reporting in the journal Nature on the creation of a phase of matter, dubbed a time crystal, in which atoms move in a pattern that repeats in time rather than in space.


The atoms in a time crystal never settle down into what’s known as thermal equilibrium, a state in which they all have the same amount of heat. It’s one of the first examples of a broad new class of matter, called nonequilibrium phases, that have been predicted but until now have remained out of reach. Like explorers stepping onto an uncharted continent, physicists are eager to explore this exotic new realm.


“This opens the door to a whole new world of nonequilibrium phases,” says Andrew Potter, an assistant professor of physics at The University of Texas at Austin. “We’ve taken these theoretical ideas that we’ve been poking around for the last couple of years and actually built it in the laboratory. Hopefully, this is just the first example of these, with many more to come.”


Some of these nonequilibrium phases of matter may prove useful for storing or transferring information in quantum computers.
Potter is part of the team led by researchers at the University of Maryland who successfully created the first time crystal from ions, or electrically charged atoms, of the element ytterbium. By applying just the right electrical field, the researchers levitated 10 of these ions above a surface like a magician’s assistant. Next, they whacked the atoms with a laser pulse, causing them to flip head over heels. Then they hit them again and again in a regular rhythm. That set up a pattern of flips that repeated in time.


Crucially, Potter noted, the pattern of atom flips repeated only half as fast as the laser pulses. This would be like pounding on a bunch of piano keys twice a second and notes coming out only once a second. This weird quantum behavior was a signature that he and his colleagues predicted, and helped confirm that the result was indeed a time crystal.
The team also consists of researchers at the National Institute of Standards and Technology, the University of California, Berkeley and Harvard University, in addition to the University of Maryland and UT Austin.


Frank Wilczek, a Nobel Prize-winning physicist at the Massachusetts Institute of Technology, was teaching a class about crystals in 2012 when he wondered whether a phase of matter could be created such that its atoms move in a pattern that repeats in time, rather than just in space.


Potter and his colleague Norman Yao at UC Berkeley created a recipe for building such a time crystal and developed ways to confirm that, once you had built such a crystal, it was in fact the real deal. That theoretical work was announced publically last August and then published in January in the journal Physical Review Letters.


A team led by Chris Monroe of the University of Maryland in College Park built a time crystal, and Potter and Yao helped confirm that it indeed had the properties they predicted. The team announced that breakthrough—constructing a working time crystal—last September and is publishing the full, peer-reviewed description today in Nature.
A team led by Mikhail Lukin at Harvard University created a second time crystal a month after the first team, in that case, from a diamond.


This research was supported by the U.S. Army Research Office, Air Force Office of Scientific Research, Intelligence Advanced Research Projects Activity and the Simons Foundation.
Source: news.utexas.edu

 

 


 

Graphene sieve turns seawater into clean drinking water – and the technology can be scaled up


Graphene has been used to turn seawater into clean drinking water. The graphene sieve was shown to filter common salts from the water, and scientist say the technology could be scaled up – potentially providing hope to the millions of people around the globe who have limited access to clean water.


Graphene – often dubbed a wonder material – was first isolated by scientists in 2004. It is just one atom thick, extremely light and around 200 times stronger than steel. It is highly flexible and an excellent conductor of heat and electricity, making it of huge interest to scientists in real-world applications.


Scientists at the University of Manchester have now shown how graphene-oxide membranes can be used as an efficient filtration system. Publishing their findings in the journal Nature Nanotechnology, the researchers were building on previous work showing how these membranes could be used to filter nanoparticles, organic molecules and salts.


The team had shown how when immersed in water, the graphene-oxide membranes would swell up, causing larger salt ions or molecules to be blocked out. Building on this, they created a sieve that stops the graphene membrane from swelling when exposed to water, meaning the pore size can be controlled. As a result, they could filter out common salts from water (like seawater), making it safe to drink.


"Building on these findings, we demonstrate a simple scalable method to obtain graphene-based membranes with limited swelling, which exhibit 97% rejection for NaCl [sodium chloride]," they wrote.
The discovery has huge real-world implications. An estimated 663 million people worldwide do not have access to clean water close to their homes, with many having to travel long distances or queue for hours to get it. Under its current Sustainable Development Goals, the United Nations hopes to make sure everyone on the planet has access to safe water by 2030.


But this will not be easy. Climate change is putting more people's water security at risk – increased droughts, flooding and melting glaciers all lead to greater risk of shortages. And this, in turn, threatens food production, sanitation, energy and industry.
The researchers said their graphene sieve can be scale up for industry, and membranes can be created with "on-demand filtration", meaning ions can be removed according to their sizes.


Corresponding author Rahul Nair said: "Realisation of scalable membranes with uniform pore size down to atomic scale is a significant step forward and will open new possibilities for improving the efficiency of desalination technology.
"This is the first clear-cut experiment in this regime. We also demonstrate that there are realistic possibilities to scale up the described approach and mass-produce graphene-based membranes with required sieve sizes."


Researchers hope the technology could be built on scales that allow it to be used by countries without the financial infrastructure to create large plants for water filtration.


In a related News & Views article, Ram Devanathan, from the Energy and Environment Directorate at the Pacific Northwest National Laboratory, said the sieve was a "promising approach to treat industrial wastewater".


He added, however, that it will be some time before the sieve is commercially viable. "The ultimate goal is to create a filtration device that will produce potable water from seawater or wastewater with minimal energy input," he wrote. "Much more work remains to be done to produce graphene-oxide [GO] membranes inexpensively at an industrial scale, ensure the stability and durability of the GO laminate under prolonged operation with seawater, and enhance the resistance of the membrane to fouling by organics, salt and biological material."
Source: yahoo.com/news

 

 


 

Worldwide Spending on Cognitive and Artificial Intelligence Systems Forecast to Reach $12.5 Billion This Year, According to New IDC Spending Guide


A new update to the Worldwide Semiannual Cognitive Artificial Intelligence Systems Spending Guide from International Data Corporation (IDC) forecasts worldwide revenues for cognitive and artificial intelligence (AI) systems will reach $12.5 billion in 2017, an increase of 59.3% over 2016. Global spending on cognitive and AI solutions will continue to see significant corporate investment over the next several years, achieving a compound annual growth rate (CAGR) of 54.4% through 2020 when revenues will be more than $46 billion.


"Intelligent applications based on cognitive computing, artificial intelligence, and deep learning are the next wave of technology transforming how consumers and enterprises work, learn, and play," said David Schubmehl, research director, C ognitive Systems and C ontent Analytics at IDC.


"These applications are being developed and implemented on cognitive/AI software platforms that offer the tools and capabilities to provide predictions, recommendations, and intelligent assistance through the use of cognitive systems, machine learning, and artificial intelligence. Cognitive/AI systems are quickly becoming a key part of IT infrastructure and all enterprises need to understand and plan for the adoption and use of these technologies in their organizations."


From a technology perspective, the largest area of spending in 2017 ($4.5 billion) will be cognitive applications, which includes cognitively-enabled process and industry applications that automatically learn, discover, and make recommendations or predictions. Cognitive/AI software platforms, which provide the tools and technologies to analyze, organize, access, and provide advisory services based on a range of structured and unstructured information, will see investments of nearly $2.5 billion this year. Spending on cognitive-related IT and business services will be more than $3.5 billion while dedicated server and storage purchase will total $1.9 billion. Each of these areas will experience strong growth throughout the forecast, led by cognitive applications with a five-year CAGR of 69.6%.


The cognitive/AI use cases that will see the greatest levels of investment this year are: Quality Management Investigation and Recommendation Systems; Diagnosis and Treatment Systems; Automated Customer Service Agents; Automated Threat Intelligence and Prevention Systems; and Fraud Analysis and Investigation. Combined, these five use cases will deliver nearly half of all cognitive/AI systems spending in 2017. By the end of the forecast, slower spending on Diagnosis and Treatment Systems will drop it to the number 5 position. The use cases that will experience the fastest spending growth over the 2015-2020 forecast period are Public Safety and Emergency Response (85.5% CAGR) and Pharmaceutical Research and Discovery (74.2% CAGR).


"Double-digit spending growth is expected for cognitive and artificial intelligence systems across all industries but growth varies depending on how well particular use cases solve existing and future business priorities," said Marianne Daquila, research manager, Customer Insights and Analysis at IDC.


"Heavily regulated markets such as banking and securities investment services are among the early growth drivers. Collectively, these two financial industries will represent a quarter of worldwide spending on cognitive/AI solutions. Stringent compliance requirements are key drivers for these industries as they seek new innovations in fraud and risk detection. Additionally, companies in this sector are adopting cognitive-based program advisors and recommendations to better match products with clients. Elsewhere, manufacturing, retail, and healthcare are also expected to see very strong spending growth over the forecast period."


On a geographic basis, the United States is by far the largest market for cognitive/AI spending with 2017 revenues totaling nearly $9.7 billion. Europe, the Middle East and Africa (EMEA) is currently the second largest region, but strong spending growth from Asia/Pacific (including a 107% CAGR in Japan) will move it ahead of EMEA by 2020.


The Worldwide Semiannual Cognitive Artificial Intelligence Systems Spending Guide sizes the market for technologies that analyze, organize, access, and provide advisory services based on a range of unstructured information. The spending guide quantifies the cognitive computing opportunity by providing data for more than 20 use cases across 16 industries in eight regions. Data is also available for the related hardware, software, and services categories. Unlike any other research in the industry, the detailed segmentation and timely, global data is designed to help suppliers targeting the market to identify market opportunities and execute an effective strategy.
Source: IDC
Illustration Photo: Artificial Intelligence (Image Courtesy: Humanrobo, Licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported | Wikimedia Commons)

 


 


 

DGIST Develops 20 Times Faster Biosensor


DGIST’s research team develops technology which is 20 times faster than the existing biosensors using micromagnetic pattern of spider web
-The technology can be used for early diagnosis and recurrence diagnosis of diseases such as cancer

DGIST research team led by Professor CheolGi Kim has developed a biosensor platform which has 20 times faster detection capability than the existing biosensors using magnetic patterns resembling a spider web.

The sensing capability of a biosensor is determined by the resolution of the sensor and the movement and reaction rate of molecules. Many research groups in Korea and other countries have been improving the resolution through the development of nanomaterials but there has been a limitation to improve the sensors’ sensitivity due to the low diffusion transport of biomolcules toward the sensing region.

Professor Kim and his research team used a magnetic field in order to overcome the drawback that the movement of biomolecules such as proteins and DNA is slow when the transport only depends on diffusion. The biomolecules labeled with superparamagnetic particles and the use of an external magnetic field enabled the movement of the biomolecules to be easily controlled and detected with an ultra-sensitive magnetic sensor.

The research team developed a new biosensor platform using a spider web-shaped micro-magnetic pattern. It improved the sensing ability of the biosensor as it increased the ability to collect low-density biomolecules by attracting biomolecules labeled with the superparamagnetic particles to the sensing area.

The first author Byeonghwa Lim at DGIST’s Ph.D program of Emerging Materials Science elaborated on the biosensor platform, "We placed a spider web-shaped micro-magnetic pattern which was designed to move the superparamagnetic particles toward the center of the biosensor and a high sensitivity biosensor on the platform. When a rotating magnetic field is applied to a spider web-shaped magnetic pattern, it can attract biomolecules labeled with superparamagnetic particles faster to the sensor. The speed of the movement is very fast and it can detect the subject 20 times faster than the diffusion method."

The research team also succeeded in monitoring the biomolecules conjugated to the superparamagnetic particles at a distance from the sensing area by utilizing the biosensor platform. In addition, the team has identified that the superparamagnetic particles not only play the role of biomolecular cargo for transportation, but also act as labels for the sensor to indicate the location of biomolecules.

Professor Kim stated "The existing biosensors require long time to detect low density biomolecules and result in poor sensing efficiency as they only depend on diffusion. The magnetic field based biosensor platform improves the collection capability of biomolecules and increases the speed and sensitivity of the biomolecules movement. Therefore, we are planning to use this platform for early diagnosis as well as recurrence diagnosis of diseases such as cancer. "

This study has been published online in March 31st issue of NPG Asia Materials, the sister journal of Nature, an international academic journal. The research was conducted with the support of the BioNano Health Guard Research Group and Plasma Bioscience Research Center of the Ministry of Science and ICT and Future Planning.
Source: DGIST

 


 


 

Strongly Bound Excitons Found in Anatase Single Crystals and Nanoparticles


Anatase, a mineral form of TiO2, is one of the most studied materials for light-energy conversion applications. However, the nature of its fundamental charge excitations is still unknown and is crucial to the understand of whether the light absorption mechanisms in anatase are due to uncorrelated electron–hole pairs or bound excitons, and to determine their character.

A multinational team of European researchers have combined multiple spectroscopic techniques alongside ab-initio calculations to determine the nature of the excitons in anatase.

The field of excitonics has gained traction in recent years due to the unique properties that excitons produce during conversion and energy transport processes. Anatase is one of many materials that possess a superior ability to convert light into other forms of energy. Researchers have been trying to improve the opto-electronic performance of anatase, but the fundamental electronic and optical excitations at the microscopic level are not fully understood.

Anatase is one of the most common mineral morphologies of titanium dioxide (TiO2). Anatase possesses a tetragonal unit cell and can become a network of edge- and corner-sharing TiO6 octahedra.

Anatase has an electronic structure with almost flat bands along the 3D Brillouin zone (BZ), Ti-3d and O-2p orbital interactions that form bilayers perpendicular to the (001) crystallographic plane, and a strong optical anisotropy for light polarised in, and perpendicular to, the (001) plane.

In anatase, the coordination of the TiO6 octahedra is less compact than other TiO2 crystal arrangements, e.g. rutile, where each octahedron is coordinated with eight neighbours. Although the compression of the lattice is minimal compared to other forms, the effects on the spatial properties of the elementary charge excitations is great.

The researchers used a combination of Angle-resolved photoemission spectroscopy (ARPES) (Electronic Structure Factory), Spectroscopic ellipsometry (SE) (Woollam VASE ellipsometer), Ultrafast 2D UV spectroscopy (KMLabs, Halcyon + Wyvern500) and density functional theory (DFT) ab-initio calculations, to demonstrate that the direct optical gap of the single crystals is dominated by a strongly bound exciton rising over the continuum of the indirect (photon-mediated) interband transitions.

The combination of the experimental measurement and many body theory measurements allowed the researchers to discover that the bound excitons were found to possess an intermediate character between the Wannier–Mott and Frenkel regimes.

The chain-like structure of anatase leads to unique characteristics of the band structure and hinders the delocalisation of the bound exciton in three-dimensions, which spans many unit cells. This essentially forms a unique two-dimensional (2D) wavefunction in the three-dimensional (3D) lattice, with a high localisation of excitons in the c-axis of the unit cell. The result is an enhancement of the bound exciton in a way that is similar to the low-dimensional effect in semiconductor quantum structures.

The formation of the bound excitons is due to a combination of the electronic structure of anatase and the screening process utilised. The degree of excitonic spatial delocalisation is influenced by the crystal structure, as the packing of the polyhedra containing the atoms in the excitonic transitions is related to the band structure. These observations also fit well with the exciton physics of titanates in general.

The presence of bound excitons in anatase gives rise to many-state transitions and the formation of a bound collective of exciton states. This normally occurs when the velocities of the lowest conduction band exciton and the highest valence band exciton are identical in a given part of the Brillouin zone. The band states within anatase are actually parallel in extended portions of the Brillouin zone and contribute density of states to the collective transition derived from the bound excitonic species.

A future consideration for the researchers is the effect that phonons have on the exciton width and lineshape and whether the optical properties are affected by tuning the exciton–phonon coupling through mechanical strain.
Source: azonano.com

 

 

 


 

 

 

 

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  *  Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  مع السلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 

       

 

INTERCONTACT MARKETING NETWORK LTD

 

 

Tel/Fax: (36)-1-400-1417               Tel/Fax: (36)-1-402-4675

 

Mobil: (36) 20 487 5422                Mobil: (36) 30 449 7559

 

        Email: imnltd@gmail.com            Email: imn@intercontact.hu

               

      Skype: intercontact1                     Web: www.intercontact.hu

 

 

Our company is also available on these other websites:  Intercontact   

 

Linkedin    Livejournal    Blogspot    EC21    Wordpress    Facebook    Pinterest    Twitter    Xing    Apsense    Crunchbase    Tumblr

 

                            Bark    Vkontakte           

 

 

 

 

CÉG - INGATLANBÖRZE !   VÁRJUK ELADÁSI AJÁNLATAIKAT ,  VÉTELI IGÉNYEIKET ! FORDULJANAK HOZZÁNK BIZALOMMAL!

 

 Partnereink a részükre megküldött naprakész üzleti tájékoztatókban található ajánlatok közül mennyiségi megkötés nélkül bármelyik, számukra szükséges tételt lekérhetik, illetve abban korlátlan számban, saját ajánlataikat közzétehetik.

Célunk minél több gazdasági, üzleti információt eljuttatni, üzleteket létrehozni a magyar gazdaság szereplői számára, különös tekintettel az export-import ügyletek, bérmunka, szabad gyártói kapacitás lekötés, képviseletek létrehozása, vegyesvállalat alapítás profiljában.

Az itt olvasható bel- és külföldi ajánlatok csupán egy része adatbázisunk naponta bővülő tartalmának.

 

 

További frissen beérkezett üzleti ajánlatokkal kapcsolatban bővebb információ, mintadarabok, műszaki rajzok kérhetők, várjuk érdeklődésüket.  Tel./Fax: 36 1 400 1417;  36 1 402 4675;          Mob. 36 30 449 7559 ;  36 20 487 5422   E-mail: imn@intercontact.hu  Skype : intercontact1
 

  

 

 

Copyright © 1997 – 2020 Intercontact Marketing Network. All rights reserved.